PTE | ETR | Coospace

Elige Vitam-díjat kapott Prof. Kelemen Gábor

szerző: | 2014. augusztus 06. 11:17:38

Június 26-a Kábítószer-ellenes Világnap. A világnap alkalmából Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Balog Zoltán miniszter megbízásából Elige Vitam-díjat (Válaszd az életet) adott át.

Idén a díjat több évtizeden át végzett elkötelezett szakmai, tudományos munkásságáért Prof. Kelemen Gábor, a Pécsi Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar Társadalmi Kapcsolatok Intézete egyetemi tanára, addiktológus, pszichoterapeuta vehette át, illetve Eőry Ajándok, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület orvosa.

Kelemen Gábor professzor a szenvedélybetegekkel való tudományos, családi rendszerszemléletű, hazai és nemzetközi szinten elismert, kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Az ENSZ közgyűlése 1988-ban nyilvánította június 26-át Kábítószer-ellenes Világnappá, Magyarországon 1997 óta tartják meg a figyelemfelkeltő napot, és 2001 óta adnak át elismeréseket. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a kábítószerrel való visszaélés, és az illegális kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre.

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk, és további eredményes munkát kívánunk!

« vissza